Общи условия и политика за поверителност

  1. Този документ урежда всички условия за продажба на почистващи препарати, произвеждани от фирма Империал 21 ООД, тяхната доставка и плащане.
  2. Условията са валидни за доставки на почистващи препарати с марките EK-60 и NOOIL на територията на Република България.
  3. С приемането на общите условия, клиентите се съгласяват с тях, което обвързва и двете страни със съответните задължения.

С настоящите условия и политика за поверителност се уреждат взаимоотношенията между Империал 21 ООД, гр. Силистра, ул. Шар планина 15, ЕИК: BG828062001, МОЛ: Нурсес Фетха Лаз, наричо за краткост ТЪРГОВЕЦ и Потребителите/Клиентите на Онлайн магазина, наричани за краткост КЛИЕНТИ. Търговецът осъществява дейността си посредством онлайн магазин www.ek60.net.

Данни за Търговеца:

„Империал 21“ ООД

Седалище: България, гр. Силистра, ул. Шар планина 15

Производствена база: гр. Силистра, Промишлена Зона Запад, Лесил, сградата на Централна заводска лаборатория

Вписване в публичните регистри: ЕИК: BG828062001

МОЛ: Нурсес Фетха Лаз

Данни за контакт:

Адрес: гр. Силистра, ул. Шар планина 15

Телефон: 086/82 00 15

E-mail: ek60@ek60.net

WEB: www.ek60.net

Надзорни органи:

  1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Център за информация и контакти – тел. 02/91-53-518

Електронна поща: kzld@cpdp.bg

Интернет страница: www.cpdp.bg

 

  1. Комисия за защита на потребителите

Адрес: гр. София, пл. „Славейков“ 4А, ет. 3, 4 и 6

тел. 02/933 0565, факс 02/9884218

гр. Силистра, ул. „Христо Смирненски“ 2, ет. 5, стая 27

тел. 086/822331

Телефон на потребителя: 0700 111 22

WEB: www.kzp.bg

 

 

I. Условия за доставка

  1. Срок на доставка
  • За продукти, които са налични на склад към момента на заявка в онлайн магазин www.ek60.net доставката се извършва в срок от 2 до 5 работни дни.
  • За продукти, които не са налични на склад към момента на заявка в онлайн магазин www.ek60.net Търговецът уведомява Клиента в рамките на 2 работни дни чрез телефонно обаждане на посочения за връзка телефон или чрез съобщение на посочения електронен адрес. В такива случаи доставката се извършва в рамките на договорен с Клиента нов срок. Клиентът е в правото си да се откаже от доставка на заявена стока, която не е била налична на склад към момента на поръчка. Търговецът има право да откаже доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са налични. В такива случаи ако има направено плащане по банков път по сметката на Търговеца, Клиентът ще може да избира между възстановяване на сумите, отказ от поръчка или заместваща поръчка.
  1. Доставката се извършва на територията на Република България до адреса посочен от Клиента при изпращане на поръчката. В случай на неточен или непълен адрес, липсващо лице за контакт или липсващ или неточен телефон за връзка, Търговецът има право да откаже извършване на доставката. Търговецът има право да се свърже с Клиента на посочен телефонен номер или електронен адрес, за да уточни детайли по доставката или да попълни липсваща информация.
  2. Доставките се транспортират с куриерска фирма Спиди, лично от Търговеца или от негови представители.
  3. Разходи за доставка:
  • Доставката е за сметка на Клиента за всички поръчки до 200 литра почистващи препарати.
  • При поръчка над 100 литра доставката се извършва върху палети и цената за доставка подлежи на допълнително уточнение с Клиента. Търговецът си запазва правото да се свърже с Клиента по посочен от него телефонен номер, за да уточни условията за палетна доставка.
  • При поръчка над 200 литра почистващи препарати, доставката е на палет и е БЕЗПЛАТНА и Клиентът получава 15 % отстъпка от цената на препаратите.
  • При поръчка над 300 литра почистващи препарати, доставката е на палет и е БЕЗПЛАТНА и Клиентът получава 20 % отстъпка от цената на препаратите.
  1. Срокът на доставка е за икономична пратка съгласно условията на куриерска фирма Спиди.
  2. Палетни доставки се извършват до адреса на Клиента или до офис на Спиди, който обслужва палетни пратки.
  3. Клиентът може да заяви доставка с друга транспортна или куриерска фирма, като в тези случаи Търговецът не носи отговорност за доставката. В този случай Търговецът се освобождава от риска, който се прехвърля върху Клиента.
  4. Документите съпътстващи пратката са, но не във всички случаи, данъчна фактура, приемо-предавателен протокол, информационни листове за безопасност, техническа спецификация и други документи в зависисмост от изискванията на Клиента.
  5. В случай на забавяне на стоката от страна на куриерска фирма Спиди или друга транспортна фирма, наета от Търговеца, последният не носи отговорност , но се стреми да информира Купувача своевремено и да му съдейства за по-бързо разрешаване на проблема.

 

II. Цени и условия на плащане

  1. Всички цени са в български лева и не включват ДДС. При завършване на поръчката ДДС се начислява автоматично. Цените не включват доставка. При завършване на поръчката цената на доставката се изчислява автоматично на база количеството заявени почистващи препарати. В случай, че заявените количества надвишават 100 кг. наш представител ще се свърже с клиента и ще уточни условията за палетна доставка.
  2. Продажбите се извършват при следните условия за плащане:
  • Наложен платеж – плащане на цялата стойност при доставка
  • Банков превод – плащане на цялата фактурна стойност по банков път след направена заявка и получено по електронната поща потвърждение с крайна цена за плащане и банкова сметка на Търговеца.
  • Плащане на място – плащане на цялата стойност на поръчката на място в офиса на фирма Империал 21 ООД при получаване на поръчката.
  1. Търговски отстъпки:
  • 5 % отстъпка при поръчка над 50 литра
  • 10 % отстъпка при поръчка над 100 литра
  • 15 % отстъпка при поръчка над 200 литра и БЕЗПЛАТНА палетна доставка на територията на Република България
  • 20 % отстъпка при поръчка над 300 литра и БЕЗПЛАТНА палетна доставка на територията на Република България
  1. Клиентът е длъжен да заплати направената поръчка в онлайн магазин www.ek60.net в сроковете и според условията за това.
  2. Възстановяване на плащания:
  • При плащане по банков път, плащането се възстановява по банковата сметка от която е получено.
  • При плащане направено с наложен платеж при получаване на стоката, възстановяване на сумата се извършва по банкова сметка, посочена от Клиента при връщане на поръчката.

 

III. Условия за извършване на рекламации, отказ от сделка и връщане на стока

  1. Клиентът има право да се откаже от своята поръчка и да върне закупената стока в рамките на 14 календарни дни, считано от датата на получаване на поръчката.
  2. В случай, че Клиентът реши да се откаже от сделката и да върне стоката е необходимо да предостави и следната информация: Име, адрес, телефонен номер, електронен адрес и недвусмислено решение за отказ от сделка (например писмо изпратено по поща или електронна поща). Може да се ползва и стандартен формуляр за упражнение на право на отказ. Изтеглете от тук.
  3. Рзходите за връщане на стоката са за сметка на Клиента.
  4. В рамките на 14 дни след заявеното желание за отказ от договора потребителят следва да върне стоката на търговеца. В срок от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора, търговецът възстановява стойността на стоката.
  5. Търговецът си запазва правото да забави възстановяването на сумите, в случай, че не е получил стоката обратно.
  6. Рекламации по количеството могат да се правят само в момента на получаване на поръчката.
  7. Рекламации по качеството се приемат в писмена форма в рамките на 3 работни дни след доставката .
  8. Рекламации свързани с неправилна употреба на продуктите не се приемат.
  9. При връщане на стоки, следва те да са добре опаковани, да са в оригиналната опаковка, да не е нарушена цялостта на опаковката и продуктите да не са използвани.
  10. Възстановяване на средства се извършват по банкова сметка без такси за Купувача.
  11. Задължително е пазенето и предоставянето на документа за извършено плащане (касов бон и/или фактура) в случай на връщане или подмяна на стока.

 

IV. Лични данни

  1. Търговецът се задължава и гарантира на своите Клиенти спазване на пълна конфиденциалност и защита при обработването и съхранението на личните данни, предоставени по време на ползването на онлайн магазин www.ek60.net. Личните данни няма да бъдат предоставяни на трети лица, освен в случаите и условията посочени в настоящите Общи условия и политика за поверителност.
  2. Фирма „Империал 21“ предоставя услуги по производство и продажба на почистващи препарати и се явява Администратор на лични данни в онлайн магазин www.ek60.net.
  3. Във всеки случай, в който вие правите запитване за оферта и информация, поръчка през нашия онлайн магазин, ние получаваме информация за вас, която подлежи на обработване, за да можем да извършим услугите, които вие заявявате.
  4. Личната информация, която събираме включва: Име, адрес, телефонен номер, електронен адрес и друга информация, нужна съгласно законодателството на Република България.
  5. Информацията, която ни предоставяте и ние обработваме ще ни послужи, за да изпълним вашите поръчки и заявки, да отговорим на вашите запитвания и за да можем да предоставим най-доброто обслужване и съдействие.
  6. При получаване от ваша страна на съгласие с нашите Общи условия и политика за поверителност, ние получаваме правото да се свързваме с вас, за да потвърдим направени от вас поръчки, за да отговорим на поставени от вас въпроси и запитвания, за да обработим направени поръчки и да извършим доставката на заявени стоки, да коригираме невярна информация или за да допълним непълна информация или за предоставяне на информация свързана с наличности, срокове за доставка, промоции и др.
  7. Клиентът има право да поиска заличаване на личните си данни, във връзка със Закона за защита на личните данни или на Общия регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) и при спазването на горните разпоредби.
  8. Във случай, че се нуждаете от допълнителна информация, искате да предявите правото си на заличаване или имате оплакване от начина на съхранение и/или обработване на личните ви данни, може да се свържете с нас на електронен адрес: ek60@ek60.net и в писмен вид да изразите вашите права и намерения.
  9. Политиката за поверителност описана по-горе е валидна само за нашия сайт, а ние гарантираме, че след получаване на вашите лични данни ще полагаме максимално усилия за тяхното сигурно съхранение и обработване.
  10. Онлайн магазин www.ek60.net използва бисквитки (cookies). Бисквитките не ви идентифицират като личност, а събраните данни не включват лична информация. Те са ни нужни, за да подобрим услугите, които предлагаме и да предоставим по-качествена крайна услуга за нашите Клиенти.
  11. Търговецът се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите, когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. Търговецът е длъжен да предостави информацията по силата на Закона.
  12. Политиката за защита на личните данни е актуализирана съгласно актуалното законодателство. Фирма „Империал 21“ ООД има право да я променя, в зависимост от промените в законодателството на Република България.

 

V. Допълнителни условия

  1. За писмено съгласие на Клиента се счита приемането на общите условия и политиката за защита на личните данни на Търговеца при регистрацията в онлайн магазин www.ek60.net и/или при подаване на поръчка.
  2. Търговецът има право да събира информация за неговите Клиенти независимо дали са регистрирани в сайта или са избрали да направят поръчка без да се регистрират или са изпратили запитване и искане за информация. Данните са необходими, за да може Търговецът да изпълни изискванията и желанията на клиента и да осъществи услугата, която предлага.
  3. Търговецът си запазва правото да променя общите условия и политиката за защита на личните данни, цени и методи за доставка по всяко време. Всички промени ще се прилагат за нови заявки и поръчки. Поръчки и заявки, направени преди влизане в сила на промените, ще се доставят съгласно предишната версия на условията.
  4. Действието на всички заявки/поръчки се спира, сроковете спират да текат и никоя от страните не носи отговорност за неизпълнение/забавено изпълнение в случай на наличието на непреодолима сила.
  5. Мястото, откъдето се управляват доставките е гр. Силистра.
  6. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие на бъде постигнато, всички спорове ще бъдат разрешавани от компетентния съд по регистрация на Търговеца, съобразно Българското законодателство.
  7. Условията са изговени към 25 май 2018 г. и са валидни до последваща промяна.